Omgeving & Activiteiten
rondom Strandhotel Camperduin

Wat is er in de buurt?

De omgeving van Strandhotel Camperduin biedt een grote verscheidenheid aan activiteiten. Dankzij de ligging is het hotel een ideale uitvalsbasis voor afwisselende fietstochten en lange wandelingen over het strand of door de duinen. Sinds 2014 is er een heel nieuw stuk land bijgekomen in Camperduin. Een nieuw stuk land met nieuwe duinen, een breed strand en unieke strandlagune.
 

Wandel- en fietsroutes

Op onze website kunt u uw eigen wandel en fietsroutes uitzetten. Daarnaast kunt u ook gebruik maken van onze wandel en fiets app. met op maat gemaakte routes rondom het Strandhotel.

 

Groepsactiviteiten

Als u tussen het vergaderen door een frisse neus wil halen, of als leuke aanvulling op uw bedrijfsuitje. Wij bieden in samenwerking met het “De jongens uit Schoorl” een compleet activiteiten programma aan.

 

Musea en bezienswaardigheden

Ook voor de cultuurliefhebber biedt de omgeving van Camperduin uitkomst. Oude steden en bijzondere musea maken het mogelijk om de geschiedenis opnieuw te ontdekken.

Nieuw strand

Dit is het nieuwe strand en zijn de nieuwe duinen van Camperduin. Sinds de start van het opspuitwerk op het strand op 1 juli 2014 is er 30.000.000 kuub zand neergelegd en ruim 14 hectare helmgras geplant. Nederland heeft er met dit project 400 voetbalvelden nieuw land bij gekregen. De lagune is het enige meer in Nederland op een strand. Lekker om te zwemmen en pootje baden vooral in voor-en najaar en een unieke plek voor strandactiviteiten.

Het water in de lagune gaat mee met eb en vloed. Bij vloed kan er een zeer sterke stroming staan vanuit zee naar de lagune. Wanneer het eb is komen de oude strekdammen soms weer boven water. De kustverdediging van Noord- en Zuid-Holland is voor de komende 50 jaar weer op orde. De Noord- en Zuid-Hollandse kust is nu goed bestand tegen stormen van de zwaarste categorie, die gemiddeld eens in de 10.000 jaar voorkomen. Ook bieden het verbrede strand en nieuwe duinen volop kansen voor recreatie en natuurontwikkeling. Een deel van het nieuwe strand tussen Camperduin en Petten al volop gebruikt. Zeehonden hebben het strand ontdekt om te rusten.
Image
Image
Image

Rustig, stevig en stoer

Een plek van alles en toch een plek van niets. Dijk én duinen. Polders met strand aan zee. Maar ondanks dit aanbod is er hier weinig drukte aan de kust. Want grenzen creëren vaker een niemandsland dan een trekpleister. Hier in Camperduin woont men al eeuwen en is men bescheiden geboren of anders wel geworden. Hard werken om in het onderhoud te voorzien. Geen tierelantijnen, geen opsmuk of valse hoop. Sober is prima en eigenlijk best wel sympathiek. Daar waar de wind en het zoute water vrij spel hebben, groeit weinig meer dan een duin van zand. Dat zand schuurt langs de palen en wanden van de paviljoens, langs de fietsstallingen en kleurt alles almaar grijzer. Wie hier tegen de wind in wil leunen, moet stevig geworteld zijn. Er worden weinig cadeautjes uitgedeeld hier, dus ondernemers moeten tegen een stootje kunnen. Net als de dijk die nu nog toeziet op de nieuw te vormen duinen. Maar stevigheid heeft ook zo zijn schoonheid. Het heeft karakter en straalt vertrouwen uit.

Na een dag hard werken is het heerlijk rusten. Met de sterren stevig aan de hemel. In een hutje op de hei werden decennia lang de managers uit heel Nederland geacht hun leiderschap te ontwikkelen en out-of-the-box te denken. In Camperduin is de afgelopen jaren een serieus alternatief geboden op dat geklets. Niet praten maar doen. Samen het liefst. De branding in een kajak trotseren, met je GPS de duinen in. Zoek het maar uit. Teambuilding voor grote jongens (en meisjes). En om te oefenen mogen de kleintjes dat met hun schoolklas komen doen. Het nieuwe strand creëert een nieuwe omgeving en net als de klanten moeten de ondernemers zelf nu ook het avontuur opnieuw aan. Want nog niemand kan voorspellen hoe de kust zich precies gaat gedragen.