Identiteit Camperduin
Sober, stevig, stoer

Sober

Een plek van alles en toch een plek van niets. Dijk én duinen. Polders met strand aan zee. Maar ondanks dit aanbod is er hier weinig drukte aan de kust. Want grenzen creëren vaker een niemandsland dan een trekpleister. Hier in Camperduin woont men al eeuwen en is men bescheiden geboren of anders wel geworden. Hard werken om in het onderhoud te voorzien. Geen tierelantijnen, geen opsmuk of valse hoop. Sober is prima en eigenlijk best wel sympathiek.

Stevig

Daar waar de wind en het zoute water vrij spel hebben, groeit weinig meer dan een duin van zand. Dat zand schuurt langs de palen en wanden van de paviljoens, langs de fietsstallingen en kleurt alles almaar grijzer. Wie hier tegen de wind in wil leunen, moet stevig geworteld zijn. Er worden weinig cadeautjes uitgedeeld hier, dus ondernemers moeten tegen een stootje kunnen. Net als de dijk die nu nog toeziet op de nieuw te vormen duinen. Maar stevigheid heeft ook zo zijn schoonheid. Het heeft karakter en straalt vertrouwen uit. Na een dag hard werken is het heerlijk rusten. Met de sterren stevig aan de hemel.

Stoer

In een hutje op de hei werden decennia lang de managers uit heel Nederland geacht hun leiderschap te ontwikkelen en out-of-the-box te denken. In Camperduin is de afgelopen jaren een serieus alternatief geboden op dat geklets. Niet praten maar doen. Samen het liefst. De branding in een kajak trotseren, met je GPS de duinen in. Zoek het maar uit. Teambuilding voor grote jongens (en meisjes). En om te oefenen mogen de kleintjes dat met hun schoolklas komen doen. Het nieuwe strand creëert een nieuwe omgeving en net als de klanten moeten de ondernemers zelf nu ook het avontuur opnieuw aan. Want nog niemand kan voorspellen hoe de kust zich precies gaat gedragen.
Image
Image