• 5% goedkoper bij direct boeken
  • Uitzicht keuze: duin of polder
  • Gratis wandel of fietskaart

Dit is het nieuwe strand en zijn de nieuwe duinen van Camperduin. Sinds de start van het opspuitwerk op het strand op 1 juli 2014 is er 30.000.000 kuub zand neergelegd en ruim 14 hectare helmgras geplant. Nederland heeft er met dit project 400 voetbalvelden nieuw land bij gekregen.
De lagune is het enige meer in Nederland op een strand. Lekker om te zwemmen en pootje baden vooral in voor-en najaar en een unieke plek voor strandactiviteiten. Het water in de
lagune gaat mee met eb en vloed. Bij vloed kan er een zeer sterke stroming staan vanuit zee naar de lagune. Wanneer het eb is komen de oude strekdammen soms weer boven water.
De kustverdediging van Noord- en Zuid-Holland is voor de komende 50 jaar weer op orde. De Noord- en Zuid-Hollandse kust is nu goed bestand tegen stormen van de zwaarste categorie, die gemiddeld eens in de 10.000 jaar voorkomen. Ook bieden het verbrede strand en nieuwe duinen volop kansen voor recreatie en natuurontwikkeling. Een deel van het nieuwe strand tussen Camperduin en Petten al volop gebruikt. Zeehonden hebben het strand ontdekt om te rusten.

Zie hieronder de foto’s van het nieuwe strand

BOEK DIRECT EN BESPAAR 5%