• Niedrigste Preisgarantie
  • Aussicht zur Wahl : Dünen oder Polder

Over ons

Strandhotel Camperduin bestaat dit jaar 30 jaar.

Jos en Marleen Jansen zijn op 1 maart 1985 begonnen in het voormalige pension Golfzang.In 1993 en 1996 is er nieuw gebouwd en heeft het hotel de omvang gekregen van nu. Vanzelfsprekend is er steeds weer geïnvesteerd en gemoderniseerd en is het Strandhotel nog steeds een hedendaags hotel. Een plek waar u als gast en persoon welkom wordt geheten door medewerksters die al heel veel jaren hebben bijgedragen om ons hotel tot een geliefde plek te maken. Een plek waar het voelt als thuiskomen en u welkom bent om te genieten van alles wat de prachtige omgeving te bieden heeft.

 

Waar komt uw ontbijt vandaan?

Elke ochtend weer een vers ontbijt! Al jaren werken we samen met andere (familie) bedrijven aan uw ontbijt. Met natuurlijke producten uit de streek, Europa en de rest van de wereld. De hardwerkende families die al jaren lang met passie voor hun vak bijdragen aan het ontbijt zijn onder andere de familie Bakker, Schilder en de familie Vercher.

Nieuw strand

Sinds 2014 is er een heel nieuw stuk land bijgekomen in Camperduin. Een nieuw stuk land met nieuwe duinen, een breed strand en unieke strandlagune. Er is werkelijk een bijzonder stukje Nederland bijgekomen. We hebben speciaal voor het nieuwe strand een wandeling ontwikkeld met meer informatie over het gebied.

Identiteit Camperduin

Een plek van alles en toch een plek van niets. Dijk én duinen. Polders met strand aan zee. Maar ondanks dit aanbod is er hier weinig drukte aan de kust. Want grenzen creëren vaker een niemandsland dan een trekpleister. Hier in Camperduin woont men al eeuwen en is men bescheiden geboren of anders wel geworden.

Duurzaam ondernemen

Binnen Strandhotel Camperduin streven we naar een duurzaam inkoopbeleid waarmee ook de markt gestimuleerd wordt naar een meer innovatiegerichte en duurzame aanpak van inkoop. Dit doen we door bij elke aankoop een bewuste keuze te maken en de mogelijkheid tot fairtrade, bio-gecertificeerde en/of streekproducten e.d. te overwegen. Bij de keuzes betreffende de inkoop van producten houden we rekening met het effect op het milieu en op de mensheid. Hierbij kijken we naar elk product en dienst op zich, waardoor de keuze van de leveranciers en de producten gebaseerd is op wat het beste is voor de omgeving en het milieu.

MVO Beleid
Als deel van ons MVO-beleid om onze omgeving een gezonder en beter woon- en werkklimaat te maken, streven we naar het verbeteren van ons inkoopproces en richten we ons met name op goederen en diensten die duurzaam zijn, bij voorkeur voorzien van een milieu-duurzaamheids- en/of sociaal keurmerk. We maken transparante afspraken met leveranciers over de kwaliteit van onze producten en hoe we de kwaliteit bewaken. Wij werken continu aan het verbeteren van ons inkoopproces en richten ons vooral op goederen die duurzaam zijn

Doel
Het doel is om richtlijnen in kaart te brengen die de inkoop van duurzame producten en diensten stimuleren, zonder de prestaties van ons bedrijf te compromitteren. Bij de inkoop van producten wordt naar lange termijn besparingen gekeken in tegenstelling tot kostenbesparingen op korte termijn. We erkennen dat afval gereduceerd kan worden door het gebruikmaken van herbruikbare producten en van composteerbare en recyclebare materialen. Door het kopen van biologische producten dragen we bij aan het creëren van een pesticidenvrije wereld, en door de inkoop van streekproducten streven we naar het terugbrengen van de CO2 emissies die ontstaan door transport. Ter ondersteuning van dit initiatief zal ons bedrijf ons eigen inkoopproces continu verbeteren en aan onze leveranciers advies vragen of er een alternatief product op de markt is welke fairtrade of eco-gecertificeerd is.

Richtlijnen
De inkoopdoelstellingen worden tenminste jaarlijks herzien en beoordeeld. De prestaties worden geëvalueerd en nieuwe doelstellingen zullen worden geformuleerd.

Inkooprichtlijnen voor het jaar 2016
• Selecteren van minder milieubelastende en sociaal verantwoorde producten
• Schoonmaak- en vaatwasmiddelen met een milieukeurmerk (EU Ecolabel, EcoCert)
• Brandblussers met het keurmerk Milieukeur
• Beperken van verpakkingsmateriaal d.m.v. minimaliseren van monoverpakkingen bij suiker, koffiemelk, vleeswaren, kaas, yoghurt, muesli, cornflakes en koffiekoekjes
• Voorkeur geven aan lokale leveranciers, leveranciers die duurzame goederen leveren of leveranciers met wie een duurzaamheidsverklaring is ondertekend.
• Duurzame bouwmaterialen toe te passen tijdens nieuwbouw, verbouw en/of renovatie
• Zorgen voor minder schadelijke productieprocessen door de inkoop van minder milieubelastend papier met een milieukeurmerk zoals Europees Ecolabel, Nordic Swan of Blaue Engel, FSC of PEFC mits deze ECF/TCF gecertificeerd zijn
• Energiebesparende maatregelen toepassen door energie-efficiënte verlichting in te kopen, zoals LED, PL, TL en spaarlampen (in tegenstelling tot halogeen en gloeilampen). Tevens wordt energie-efficiënte apparatuur ingekocht met een A-label
• Bij aanschaf van nieuw apparatuur wordt voorkeur geven aan energiezuinige en waterbesparende apparatuur
• Het inkopen van groene stroom dat wordt opgewekt uit natuurlijke bronnen, zoals windenergie, zonne-energie, waterkracht en bio vergisting

BOEK DIRECT EN BESPAAR 5%